Våra Städtips

Hemstädningstips skapa en gnistrande ren miljö för ditt hem

Om du letar efter praktiska hemstädningstips för att skapa en gnistrande ren miljö för ditt hem, behöver du inte leta längre. Vi har samlat de bästa städningstipsen för att hjälpa dig att uppnå en ren och välmående bostad. Från effektiva rengöringsmetoder till smarta organiseringstips, kommer ditt hem att stråla av fräschhet efter att du har följt våra rekommendationer.

 • Gå igenom varje rum och lista upp de områden som behöver mest uppmärksamhet. Till exempel kan badrummet och köket vara de områden där smuts och fläckar är mest synliga.

 • Dela upp städningen i mindre delar och fördela uppgifterna över flera dagar (t.ex. rengöring av köket en dag och dammsugning av sovrummet en annan dag).

 • Se till att du har alla nödvändiga rengöringsprodukter och verktyg tillgängliga innan du börjar. Detta kommer att spara tid och undvika avbrott i städningen.

 • Använd mikrofibertrasor för att torka ytor. Dessa trasor är både miljövänliga och effektiva på att ta bort smuts och fläckar.

 • För att få rent och fräscht luktsätt ditt hem samtidigt som du rengör det, blanda ättika med vatten och spraya blandningen på ytor som är i behov av rengöring.

 • Använd en dammsugare med hög effektivitet och ett bra filter för att fånga upp damm och allergener från golven och textilierna i ditt hem.

 • Förvara små föremål som nycklar, solglasögon och pappersbitar i en dekorativ korg eller skål på entrébordet. Detta kommer att hjälpa till att undvika oorganiserad röra.

 • Använd tydliga plastbehållare eller förvaringslådor för att organisera och kategorisera olika föremål i garderober och förråd.

 • Skapa ett system för att hantera post och pappersarbete. Sortera och arkivera viktig dokumentation och släng oönskade reklamblad och skräppost.

Sammanfattning

Att skapa en gnistrande ren miljö för ditt hem kräver en effektiv städplan, användning av effektiva rengöringsmetoder och smarta organiseringstips. Genom att följa dessa steg kommer ditt hem att stråla av fräschhet och vara en fröjd för både ögon och själ. Ta kontroll över din hemstädning och skapa en ren och välmående bostad du kan vara stolt över!

Kök

 • För att få en skinande ren ugn, blanda bikarbonat med vatten till en pasta och applicera det på ugnens insida. Låt det verka i några timmar och torka sedan bort pastan med en fuktig trasa.

 • För att bekämpa fettfläckar och få rent kylskåp, blanda lite citronjuice med vatten och torka av insidan av kylskåpet med blandningen.

Badrum

 • För att få en gnistrande ren toalett, använd en WC-rengöringsspray och låt det verka i några minuter innan du skrubbar med en toalettborste.

 • Använd en kalkborttagningsmedel för att rengöra kalkavlagringar från badrumsytor som kranar, duschar, och handfat.

Golv

 • För att ta bort envisa fläckar från golv, blanda milt diskmedel med varmt vatten och skrubba fläcken med en mjuk borste. Torka sedan av med en ren trasa.

 • Använd en ångmopp för att rengöra och desinficera hårda golv på ett effektivt och miljövänligt sätt.

 • Skapa en daglig städrutin där du snabbt städar ytor och plockar undan efter dig.

 • Tvätta kläder och sängkläder regelbundet för att undvika att smuts och orenheter sprids i ditt hem.

 • Håll ett öga på dammnivån och dammsug regelbundet för att minska allergener och förbättra inomhusluften.

Avslutande ord

Att upprätthålla en ren och välmående bostad kräver kontinuerlig vård och uppmärksamhet. Genom att följa våra hemstädningstips och använda effektiva rengöringsmetoder kan du skapa en gnistrande ren miljö för ditt hem och förbättra din livskvalitet. Ta itu med hemstädning med självförtroende och njut av fördelarna med ett välstädat hem.

hyra sopcontainer för avfallshantering

Fem skäl att hyra sopcontainer – Spara tid och energi på avfallshantering

Behöver du kassera en stor mängd avfall på kort tid? Oddsen är att din lokala sophämtare inte accepterar större mängder sopor enligt dina behov, vilket ger dig två alternativ. Du kan antingen ta bort din stora röra till din lokala soptipp eller betala för att hyra en större specialdesignad sopcontainer. Eftersom det är mycket säkrare, snabbare och renare föredrar vi ofta det senare.

Orsaker till att du borde hyra en sopcontainer

Med det i åtanke, här är en handfull orsaker till att du borde hyra en sopcontainer.

1. Rengöring av garage/vind/källare

Eftersom vi ofta köper eller tar emot mer än vi behöver, har vi problem med stora röror och oordning. Ett relativt enkelt sätt att ta itu med problemet är att rensa ut överfyllda områden. Platser som vanliga förvaringsutrymmen, källare, vindar och garage spricker nästan alltid i sömmarna i hem som har problem med detta. Genom att ta bort skräp som nästan alltid hittar vägen till dessa områden kan du hjälpa till att skapa ordning i ditt hus. Att hyra en sopcontainer bör ge dig mer än tillräckligt med utrymme för att bli av med de saker du inte vill eller behöver.

2. Vid flytt

Du kan omöjligt göra en nystart om du tar med dig allt ditt gamla skräp till din nya adress. Det är därför inte förvånande att de flesta använder sig av en flytt som en möjlighet att hantera de saker de inte behöver. Gamla kläder, trasiga möbler och oönskade sportartiklar kan antingen doneras eller kastas. Som en allmän regel bör du kasta alla föremål som inte längre kan användas. När det gäller kläder ska smutsiga och/eller trasiga plagg kasseras snarare än doneras.

3. Renoveringsprojekt

Oavsett om du gör om ditt badrum eller kök eller sätter på ett nytt tak, kommer det säkert att finnas byggavfall som måste kasseras på ett korrekt sätt. Som husägare är det ditt ansvar att hyra en sopcontainer för att hantera den efterföljande röran. Men innan du bekräftar att hyra din sopcontainer, se till att du pratar med företaget du hyr av för att avgöra vilken storlek du behöver.

4. Vårrengöring

Husägare som är mycket stolta över att ha en ren och ordnad bostad följer ofta den årliga ritualen  vårstädning. Att hyra en liten eller medelstor sopcontainer är i allmänhet allt som krävs för att bli av med röran och avfallet som ackumuleras under året. Och eftersom dessa enheter kan reserveras för en hel vecka kan noggranna städare ta sig tid.

5. Gårdsavfall

Människor som ägnar sig åt sin egen landskapsarkitektur hamnar ofta i en situation där de har för mycket avfall för att bli av med på egen hand och med vardagliga tillbehör. Oavsett om det orsakats av en stor storm eller höstens ankomst, måste löv, pinnar och annat skräp kasseras strax efter att de har samlats in. En liten till medelstor sopcontainer bör vara tillräckligt för att hålla gårdens avfall från det genomsnittliga hemmet.

Husägare som hyr en sopcontainer av något av ovan nämnda skäl kan spara tid och energi på avfallshantering. Kontakta de bästa städföretagen i Göteborg för hjälp med rengöringen om du har renoverat hemma.

städa brottsplats i göteborg

Städtjänster för brottsplatser

En städfirma som erbjuder städtjänster där de städar brottsplatser är inte din vanliga städtjänst. Denna typ av rengöringstjänst har anlitats för att bli av med skräp, blod och annat avfall som lämnas kvar när någon har dött på grund av tex påkörning eller knivskärning. Det är alla typer av dödsfall som kan betraktas som ett brott. Efter att polisen har samlat alla bevis som de behöver kommer de att ringa en bra städfirma i Göteborg som är specialiserad på städning av brottsplatser.

Städfirma tar hand om att städa upp på en brottsplats

Den här tstädservicen kommer att rengöra företaget, hemmet eller platsen. Vissa av dessa saneringstjänster kommer också att rensa upp efter självmord och naturliga dödsscener. Till exempel, om någon har dött naturligt men inte upptäckts på några dagar eller till och med veckor, då kommer kroppen att börja brytas ner. Detta kommer att lämna saker som i allmänhet är för mycket för den sörjande familjen att hantera så att de kallar in den här typen av tjänster.

Rengöring av brottsplatser kräver välutbildade städare

Den farliga aspekten av städföretag som rengör brottsplatser och hanterar farligt avfall, till exempel blod och annan kroppsvätska. För att göra denna typ av borttagning är de anställda välutbildade i att säkert ta bort blodprodukter som kan innehålla farliga patogener som hepatit eller HIV. Det finns en allvarlig hälsorisk för människor från dessa blodburna patogener, så de måste hanteras försiktigt för att förhindra exponering. Eftersom det krävs specialutbildning och skicklighet för att hantera dessa typer av spill är de flesta familjemedlemmar inte utbildade att göra detta så det är ytterligare en anledning att ringa ett städbolag i Göteborg för att göra jobbet.

Sanering efter en olycka eller brott

En städningstjänst av en brottsplats rengör inte något område i hemmet eller byggnaden som inte har drabbats av dödsfallet eller brottet. De kommer bara att rengöra de visuella och fysiska effekterna av brottet genom att sanera och rengöra golv, väggar, tak, möbler osv. som har påverkats. De har inte bara jobbet med att städa upp blod och andra kroppsvätskor, men det är möjligt att de kan behöva städa upp hjärndelarna om personen sköts i huvudet. Det är inte ett enkelt jobb och för att kunna arbeta som medlem i branschens kommersiella städningstjänst måste de kunna hantera alla de skador som följer med jobbet.

Städa upp efter vandalism och bilolyckor

Vissa kommersiella städtjänster för brottsplatser kommer också att rensa platser från trauma och vandalism som fängelseceller, olagliga droglaboratorier och polisbilar. De kan också rensa upp efter industriella olyckor och bilolyckor. Även om det kanske inte är brottsscener, erbjuder vissa till och med sina tjänster till hyresvärdar genom att hjälpa till att städa lägenheter eller hem som har lämnats under sådana beklagliga förhållanden att en vanlig vaktmästartjänst inte kommer att städa.

städföretag med utbildad städpersonal

Därför har städföretag blivit populära att anlita

Att förstå varför städföretag är viktiga

Att hitta en rekommenderad städfirma i Göteborg som förknippas med perfektion är väldigt viktigt vid hemstäd. Det försäkrar att du får bästa möjliga service som får ditt kontor eller hem att återigen kännas hemtrevligt. Att bo i en hälsosam miljö är viktigt för din hälsa och för att undvika att du ofta får gå till doktorn. Smuts och damm i ett kontor eller hem kan göra så att du får olika allergiska reaktioner. Vissa reaktioner kan snabbt bli allvarliga och kräva att du besöker en läkare omgående. När du väljer att få dina mattor rengjorda i ditt hem eller på ditt kontor så måste du säkra att du får det gjort på ett bra sätt, av ett städföretag som använder moderna rengöringsmetoder.

Proffsiga städtjänster

Världen har förändrats och det syns tydligt på den städutrustning som idag används, den har förbättrats på i stort sett alla plan och erbjuder idag hög prestanda. Städarnas professionalism ger dem möjligheten att erbjuda olika sorters städtjänster. Oavsett om du letar efter någon som kan rengöra dina mattor eller dina möbler och gardiner så finns det en städtjänst för dig. Du måste se till så att du får bästa möjliga personal som har möjlighet att möta dina behov. Detta kommer se till att du är nöjd när du väljer din städtjänst. Kundtjänsten bör vara tillgänglig dygnet runt så att du kan ringa dem för att beställa städning så att de kan boka in ett team som kan komma och städa åt dig och återställa ditt hem till sitt vanliga skick.

Vårstädning

Den huvudsakliga anledningen till att människor har svårt att genomföra en vårstädning är att de bara går runt i hemmet utan ett mål. Det är ett vanligt misstag bland många människor och det tröttar ut dem innan de ens har hunnit få hemmet något så när så rent som de hoppats. Om du börjar med att städa ditt vardagsrum och går vidare till badrummet innan du ens hunnit torka av alla ytorna för att sedan gå tillbaka till vardagsrummet så slösar du bort mycket energi. Det är för att du koncentrerar dig på de områden i ditt hem som kräver mycket ansträngning för att bli så rena som möjligt. Det bästa sättet att ta hand om städningen i ditt hem eller på ditt kontor är att noggrant städa från rum till rum tills hela stället är städat. Det hjälper dig spara energi samtidigt som du säkrar att all smuts blir omhändertagen.

Rengöra mattor

När det gäller dina mattor så är det mycket viktigt att du förstår att dina mattor är en av de största investeringarna i ditt hem och att det är viktigt att de blir rengjorda regelbundet. Städföretag kan hjälpa dig hålla dina mattor rena och fortsätta se nya ut under mycket lång tid. Du behöver ha en hygienisk matta för det är där som du vilar dina fötter och genom att regelbundet rengöra den så lyckas du med det. Det bästa är att få dem rengjorda av proffs 3 – 4 gånger om året när du vill säkra att du verkligen bor i en ren miljö och samtidigt vill att dina mattor ser bra ut under lång tid.

storstädning av huset

Storstädning – Så städar du effektivast när du storstädar

Här kommer några städtips som kan hjälpa dig få ett glatt och rent hem medan vi närmar oss årsskiftet. Många förstår inte att om vi lever i en närmiljö som är ren så känner vi oss mindre stressade och oroade. Saker kommer att känns lättare eftersom vi har en sak mindre att göra. Nedan följer några städtips för dig och din familj.

Städtips för det nya årets storstädning

Låt inte stök och smuts gå längre in än entrédörren. Se till att dina gäster tar av sig skorna, ställ saker vid dörren i hallen och förvara saker såsom jackor, paraplyn, vantar och mössor i en garderob fint undanstädat vid ytterdörren.

Kardborrband

Detta kan vara det coolast knep jag någonsin sett och det var en kompis till mig från universitetet som gjorde det. Sätt fast kardborrband på baksidan av fjärrkontroller och spelkontroller etc. och använd en plats såsom på väggen eller en hylla och sätt kardborrband där med. Detta hjälper till att få ett stökfritt hem samtidigt som du inte tappar bort dessa saker i soffan.

Rengöra diskhon

De flesta vet inte detta, men faktum är att diskhon i köket huserar fler bakterier än toalettstolen! Se till att du sprayar din diskho med rengöringsmedel varje kväll efter du är klar med disken för en hälsosam miljö i hemmet.

Rengör den illaluktande sophinken

Sätt fast en doftgran eller liknande inne i sophinken. Detta borde hjälpa att minska den dåliga lukten, men se till att du ändå tar ut soporna i tid så att du slipper ohyra och skadedjur.

Skapa ett system för städningen

Gör ett system för städningen av ditt hem. Använd en städvagn eller liknande för att organisera allt ditt städmaterial precis som proffsen när du ska städa hemma. Börja med att städa längst in i rummet och jobba dig utåt. Skapa förvaringsplats för vanliga saker såsom filtar, magasin, böcker o.s.v. Städa upp i rummen innan du skrubbar, dammsuger eller dammar.

Gör en checklista

Även fast detta kanske känns som en irriterande uppgift så får du komma ihåg att när du väl gjort den så kan du använda den igen och igen. Gör en checklista för varje rum med vad som bör göras i det.

En städchecklista kan exempelvis se ut så här:

Köket

Rengöra kylskåpet
Sopa golvet
Organisera i skåpen
Moppa golvet
Damma
Spraya diskhon, köksutrustningen och bänkskivorna med rengöringsmedel

Lej bort städningen

Lär dig att leja bort arbetet till en städfirma i Göteborg en gång i månaden om du har råd med det eller en gång var tredje månad, eller när som helst det passar din budget. Anledningen till att vi föreslår detta är att de där svåråtkomliga platserna med fläckar, knepiga vinklar och vrår och andra svåra ytor lätt hanteras av ett städproffs. Denna hjälp minskar tyngden på dina axlar när det blir för mycket.

Gilla städningen

Lär dig att gilla att städa! Sätt på bra musik och kom ihåg att ett rent hem är ett lyckligt hem. Du kommer må så mycket bättre om du bor i ett städat hem. Många källor rekommenderar att man ska göra städrutinen till en lek eller spel. Om hela familjen hjälper till att städa kan man göra en lek eller tävling av det så att barnen eller din partner samtidigt har kul.

så packar du dina flyttkartonger

Praktiska flyttips när du ska flytta

Att flytta från ett ställe till ett annat är ett hårt arbete. Men ibland är det ett måste, till exempel om du blir förflyttad på ditt arbete. Vissa måste också flytta för att de ska få bättre utsikter på arbetsmarknaden eller på grund av sitt företag. Oavsett anledningen till flytten så brukar alla rent generellt hata kaoset som uppstår då man ska flytta till ett nytt ställe.

Praktiska flyttips för när du ska flytta någon annanstans

Ja, det är sant, att flytta både dig själv och dina saker till ett nytt hem är ett hårt arbete, och du måste lägga ner mycket möda och tid på planeringen för att fixa det. En enkel lösning på problemet är att anlita en professionell flyttfirma. Det kan bespara dig personligen alla bekymmer när ditt flyttlass ska gå till den nya adressen. Men om du inte vill anlita en flyttfirma så kan du också flytta på egen hand.

Packa och flytta utan en professionell flyttfirma

För att kunna packa och flytta på egenhand så behöver du en hel del viktiga saker för att lyckas, och med det menas flyttlådor samt annat viktigt flyttmaterial. Du har olika saker i ditt hem och du måste se till att de skyddas från att gå sönder eller repas under hela flytten.

Beroende av sort och storlek på de saker du har hemma så behöver du olika sorters flyttlådor för att packa dem på ett riktigt sätt. Tack vare erfarna producenter så finns det mycket flyttmaterial på marknaden idag och de producerar flyttlådor i de flesta storlekar och former. Du kan med lätthet hitta flyttlådor som passar både de stora och de små sakerna som du har hemma.

Hanteringen av ömtåliga objekt under flytten

Alla har ömtåliga saker hemma som kräver en särskild hantering under själva flytten. Dessa saker kan vara glasföremål, stora tavelramar, konst samt handgjorda saker såsom stora målningar. Lägg där till att också elektronik såsom teveapparater, mikrovågsugn, musiksystem, DVD- och CD-spelare, datorer och övrig elektronik också måste skyddas under flytten. En bra idé för att skydda dem ytterligare är att linda in dem i bubbelplast innan du packar ner dem i en passande flyttlåda.

Du kan också överväga att köpa ett färdigt paket med flyttmaterial som innehåller flyttlådor i alla de möjliga storlekar och former, olika sorters bubbelplast, plastfolie, tejp och sopsäckar samt markeringspennor för att märka lådorna. Dessa paket innehåller oftast allt det du behöver för att packa dina saker. Paketen är ofta anordnade efter storlek på hemmen, det vill säga hur många rum hemmet som ska flyttas har.

Så nästa gång du ska flytta från ett ställe till ett annat se till att du sparar lite pengar genom att packa och flytta själv utan hjälp från en professionell flyttfirma. Beställ det material du behöver för flytten och börja packa ner ditt hem. Det är faktiskt roligare än du tror!

använd billiga flyttlådor för flytten

Billiga flyttlådor för din flytt

När du flyttar så är det oundvikligt att du kommer att behöva flyttlådor att packa dina saker i. Kan du tänka dig att ta alla dina saker till flyttbilen utan att ha något att stoppa dem i innan? Det skulle verkligen ta för alltid och det är just därför flyttlådor är så viktiga när man flyttar. Det är värre än att gå till mataffären och få alla produkter packade i vagnen istället för i påsar. Tiden det skulle ta dig att stoppa in alla produkterna i bilen tar dubbelt, trippelt eller till och med fyra gånger så mycket mer tid utan påsarna. Tänk dig då att flytta ett helt hem på det sättet. Men uppfinningen flyttkartonger har gjort hela processen med att flytta mycket enklare.

Bry dig om miljön – återanvänd flyttlådor

Men, flyttlådor är gjorda av papper, och papper är gjort av trä. Det betyder att fler och fler träd huggs ner för att kunna göra dessa älskade flyttkartonger som gör vårt liv enklare. Sedan är det också ett faktum att de flesta av dessa flyttlådor möter sitt öde på en soptipp hellre än att de blir återanvända. Det är där de förvandlas till det fuktiga kletet av blött papper som inte är särskilt bra för miljön. Den där flyttlådan hade kunna sålts eller getts bort till en affär med flyttmaterial eller återanvänts av andra flyttare, som leder till en mindre efterfrågan av flyttlådor, som i sin tur leder till färre nerhuggna träd. Det skulle också betyda inge mer kletig kartong som ökar på föroreningarna i naturen.

Hitta använda flyttboxar

Du kan gå till din lokala affär med flyttmaterial och köpa en flyttlåda att packa i. Du kan köpa dem sprillans nya i förpackningar, och vika dig för deras skönhet. De är ibland så snygga att det är svårt att stå emot att köpa dem. Men, din lokala affär kanske också kan ge dig alternativet att köpa använda flyttlådor till ett billigare pris. Detta kan göra att du känner dig tudelad, å ena sedan så är de nya flyttlådorna så snygga, men å andra sidan så är de redan använda så mycket billigare. Vad bör du göra?

Här är ett annat scenario att tänka över: Tycker du att det är okej att ringa din mataffär och säga att du behöver stora lådor från dem, så att du kan återanvända deras kartonger. Det var ju någon slags produkt som fraktades i dem innan du fick tag på dem, och de verkar hålla ihop rätt bra va? Så varför inte välja de redan använda flyttlådorna från affären med flyttmaterial med? Eller om du har tid att vänta så kan du ju ringa din lokala mataffär och be dem att lägga undan lådor till dig nästa gång de får leverans. Oavsett hur du gör, så gör du något fantastiskt för miljön om du inte köper de sprillans nya flyttlådorna som kommer att fungera precis likadant som de redan använda.

Finns det några nackdelar med flyttkartonger?

Det finns inga nackdelar hur du än ser på det. En ny flyttkartong kostar mer och att flytta är dyrt nog. De gamla flyttlådorna har använts av andra och kan eventuellt ha loppor eller spindlar i dem, och de lådor som kommer från mataffären kan komma från ställen du inte känner till alls, så du kan inte ha någon aning om vad som kan finnas i dem. Men, spindlar, loppor och andra irritationsmoment existerar på affären med flyttmaterial också. Du kan aldrig veta när en spindel kan få för sig att klättra in i den där sprillans nya flyttlådan. Du vet faktiskt inte heller var dessa nya lådor var innan de kom till affären. De måste ha levererats från någonstans eller hur? Så låt inga av dessa småsaker bekymra dig. Tänk istället på miljön och vad du gör för att göra jorden till en bättre plats att leva på. Varje liten sak räknas.

Städartikel av Anina från städteam 1 på Flyttstädning Göteborg

lär dig rengöra din badtunna samt spa

Rengöring badtunna samt Spa – Underhåll och desinfektion

En kritisk aspekt av att äga och njuta av en badtunna är vattenrening för att se till att vattnet är rent, hälsosamt och hygieniskt. Det finns en mängd poolkemikalier att välja mellan för att hjälpa till att håll din badtunna och vattnet rent i form av rengöringsmedel, oxidationsmedel och vattenbalanserare, förutom naturliga behandlingar. Självrengörande badtunnor och spabad gör underhållet mycket lättare.

Här är en översikt över olika kemikalier som kan hålla din badtunna eller ditt spa rent:

Poolkemikalier för att hålla en badtunna ren

Desinfektion
Dessa upprätthålla hygiennivåer i vattnet och motverkar bakterier som har en tendens att föröka sig i varmt vatten. Desinfektionsmedel förgör bakterierna och håller vattnet friskt samt minimera hudinfektioner. De vanligaste rengöringsmedel är:

– Klor, som också används i simbassänger spabad. De kan köpas som tabletter eller granulat.

– Brom är ofta att föredra framför klor, för att undvika lukten. Brom är också lämplig för olika pH-nivåer, men bör användas mer sällan än klor. Bromet sticker inte heller i ögonen som klor kan göra. Eftersom det tenderar att lösas upp långsamt, det enklare att hålla en god vattenkvalitet över en längre tidsperiod. Brom finns som doseringsdosa som flyter i vattnet eller som tabletter.

– Icke kemiska eller naturliga rengöringsmedel, som består av naturliga material för att hålla vattnet hygieniskt. De är dock dyrare än klor och brom, och måste ofta användas i kombination med kemikalier. Vattnet måste testas innan desinfektionsmedel, tillsätts för att säkerställa korrekt användning.

För att säkerställa att desinfektionsmedlet gör sitt jobb, måste vattnet också kontrolleras gällande pH-balans och pH-justering. Om vattnet är för alkaliskt eller surt, påverkar det desinfektionsmedlet och dess funktion, vilket gör vattnet mindre hygieniskt. Obalans i pH-värdet kan orsaka hudirritationer och utfällning av mineraler i badtunnan. Kalciumnivån i vattnet måste också kontrolleras regelbundet och justeras för att undvika avlagringar i tunnan.

Kontrollera pH-värdet i badtunnan

Det är enkelt att kontrollera pH-värdet och renligheten på vattnet i din badtunna med hjälp av testremsor som finns att köpa. Dessutom kan du använda vattenfilter för att bli av med organiskt material som död hud. Det kan medföra användning av klor eller oxidationsmedel för att syresätta vatten i tunnan.

En av de senaste innovationerna är den självrengörande badtunna, som tar bort smuts och skräp vid rengöring av det med ett integrerat vakuumsystem i botten på tunnan Detta kontrollerar och rengör vattnet regelbundet, vilket ger ett mycket enkelt underhåll.
Allmänt om underhåll av badtunnan

Rengöring är en del av att hålla vattnet i badtunnan fräscht och tunnan i skick på det sätt du vill, så att du kan njuta av dess fördelar. När du städar din tunna är det viktigt att använda svampar som inte repar ytan, eftersom reporna kan orsaka ansamlingar av smuts. Man brukar rekommendera rengöringskemikalier av bättre kvalitet till badtunnor, jämfört med dem som används i pooler, eftersom rengöringskemikalierna arbetar vid högre temperaturer än i poolen.

Säkerställ att du har en regelbunden vattenrening, med rätt material som håller vattnet hygieniskt och säkert, så att du kan njuta av ett avkopplande bad när du vill.

Städtips från Karolina på Flyttstädning Göteborg