använd billiga flyttlådor för flytten

Billiga flyttlådor för din flytt

När du flyttar så är det oundvikligt att du kommer att behöva flyttlådor att packa dina saker i. Kan du tänka dig att ta alla dina saker till flyttbilen utan att ha något att stoppa dem i innan? Det skulle verkligen ta för alltid och det är just därför flyttlådor är så viktiga när man flyttar. Det är värre än att gå till mataffären och få alla produkter packade i vagnen istället för i påsar. Tiden det skulle ta dig att stoppa in alla produkterna i bilen tar dubbelt, trippelt eller till och med fyra gånger så mycket mer tid utan påsarna. Tänk dig då att flytta ett helt hem på det sättet. Men uppfinningen flyttkartonger har gjort hela processen med att flytta mycket enklare.

Bry dig om miljön – återanvänd flyttlådor

Men, flyttlådor är gjorda av papper, och papper är gjort av trä. Det betyder att fler och fler träd huggs ner för att kunna göra dessa älskade flyttkartonger som gör vårt liv enklare. Sedan är det också ett faktum att de flesta av dessa flyttlådor möter sitt öde på en soptipp hellre än att de blir återanvända. Det är där de förvandlas till det fuktiga kletet av blött papper som inte är särskilt bra för miljön. Den där flyttlådan hade kunna sålts eller getts bort till en affär med flyttmaterial eller återanvänts av andra flyttare, som leder till en mindre efterfrågan av flyttlådor, som i sin tur leder till färre nerhuggna träd. Det skulle också betyda inge mer kletig kartong som ökar på föroreningarna i naturen.

Hitta använda flyttboxar

Du kan gå till din lokala affär med flyttmaterial och köpa en flyttlåda att packa i. Du kan köpa dem sprillans nya i förpackningar, och vika dig för deras skönhet. De är ibland så snygga att det är svårt att stå emot att köpa dem. Men, din lokala affär kanske också kan ge dig alternativet att köpa använda flyttlådor till ett billigare pris. Detta kan göra att du känner dig tudelad, å ena sedan så är de nya flyttlådorna så snygga, men å andra sidan så är de redan använda så mycket billigare. Vad bör du göra?

Här är ett annat scenario att tänka över: Tycker du att det är okej att ringa din mataffär och säga att du behöver stora lådor från dem, så att du kan återanvända deras kartonger. Det var ju någon slags produkt som fraktades i dem innan du fick tag på dem, och de verkar hålla ihop rätt bra va? Så varför inte välja de redan använda flyttlådorna från affären med flyttmaterial med? Eller om du har tid att vänta så kan du ju ringa din lokala mataffär och be dem att lägga undan lådor till dig nästa gång de får leverans. Oavsett hur du gör, så gör du något fantastiskt för miljön om du inte köper de sprillans nya flyttlådorna som kommer att fungera precis likadant som de redan använda.

Finns det några nackdelar med flyttkartonger?

Det finns inga nackdelar hur du än ser på det. En ny flyttkartong kostar mer och att flytta är dyrt nog. De gamla flyttlådorna har använts av andra och kan eventuellt ha loppor eller spindlar i dem, och de lådor som kommer från mataffären kan komma från ställen du inte känner till alls, så du kan inte ha någon aning om vad som kan finnas i dem. Men, spindlar, loppor och andra irritationsmoment existerar på affären med flyttmaterial också. Du kan aldrig veta när en spindel kan få för sig att klättra in i den där sprillans nya flyttlådan. Du vet faktiskt inte heller var dessa nya lådor var innan de kom till affären. De måste ha levererats från någonstans eller hur? Så låt inga av dessa småsaker bekymra dig. Tänk istället på miljön och vad du gör för att göra jorden till en bättre plats att leva på. Varje liten sak räknas.

Städartikel av Anina från städteam 1 på Flyttstädning Göteborg