så packar du dina flyttkartonger

Praktiska flyttips när du ska flytta

Att flytta från ett ställe till ett annat är ett hårt arbete. Men ibland är det ett måste, till exempel om du blir förflyttad på ditt arbete. Vissa måste också flytta för att de ska få bättre utsikter på arbetsmarknaden eller på grund av sitt företag. Oavsett anledningen till flytten så brukar alla rent generellt hata kaoset som uppstår då man ska flytta till ett nytt ställe.

Praktiska flyttips för när du ska flytta någon annanstans

Ja, det är sant, att flytta både dig själv och dina saker till ett nytt hem är ett hårt arbete, och du måste lägga ner mycket möda och tid på planeringen för att fixa det. En enkel lösning på problemet är att anlita en professionell flyttfirma. Det kan bespara dig personligen alla bekymmer när ditt flyttlass ska gå till den nya adressen. Men om du inte vill anlita en flyttfirma så kan du också flytta på egen hand.

Packa och flytta utan en professionell flyttfirma

För att kunna packa och flytta på egenhand så behöver du en hel del viktiga saker för att lyckas, och med det menas flyttlådor samt annat viktigt flyttmaterial. Du har olika saker i ditt hem och du måste se till att de skyddas från att gå sönder eller repas under hela flytten.

Beroende av sort och storlek på de saker du har hemma så behöver du olika sorters flyttlådor för att packa dem på ett riktigt sätt. Tack vare erfarna producenter så finns det mycket flyttmaterial på marknaden idag och de producerar flyttlådor i de flesta storlekar och former. Du kan med lätthet hitta flyttlådor som passar både de stora och de små sakerna som du har hemma.

Hanteringen av ömtåliga objekt under flytten

Alla har ömtåliga saker hemma som kräver en särskild hantering under själva flytten. Dessa saker kan vara glasföremål, stora tavelramar, konst samt handgjorda saker såsom stora målningar. Lägg där till att också elektronik såsom teveapparater, mikrovågsugn, musiksystem, DVD- och CD-spelare, datorer och övrig elektronik också måste skyddas under flytten. En bra idé för att skydda dem ytterligare är att linda in dem i bubbelplast innan du packar ner dem i en passande flyttlåda.

Du kan också överväga att köpa ett färdigt paket med flyttmaterial som innehåller flyttlådor i alla de möjliga storlekar och former, olika sorters bubbelplast, plastfolie, tejp och sopsäckar samt markeringspennor för att märka lådorna. Dessa paket innehåller oftast allt det du behöver för att packa dina saker. Paketen är ofta anordnade efter storlek på hemmen, det vill säga hur många rum hemmet som ska flyttas har.

Så nästa gång du ska flytta från ett ställe till ett annat se till att du sparar lite pengar genom att packa och flytta själv utan hjälp från en professionell flyttfirma. Beställ det material du behöver för flytten och börja packa ner ditt hem. Det är faktiskt roligare än du tror!